Skip to main content

Champignon roomsaus

Wilt u lekkere Champignon roomsaus in alle soorten en vormen voorbereiden met de perfecte kruidenmix? Wij bevelen dan de volgende kruiden aan:

Ingrediënten:

  • 250 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 2 eetlepels boter
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 ml slagroom
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • Zeezout en rode peperkorrels, ieder 1 theelepel
  • Verse peterselie voor garnering (optioneel)

Instructies:

  1. Verhit de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de ui toe aan de pan en bak deze tot hij zacht en lichtbruin is.
  3. Voeg de champignons toe aan de pan en bak ze tot ze zacht zijn en hun vocht hebben losgelaten. Dit duurt meestal ongeveer 5-7 minuten.
  4. Voeg de knoflook toe en bak nog 1-2 minuten.
  5. Giet de slagroom in de pan en roer goed door. Laat de saus zachtjes sudderen tot deze iets is ingedikt, meestal ongeveer 5-7 minuten.
  6. Voeg de gedroogde peterselie en basilicum toe en breng de saus op smaak met zeezout en rode peperkorrels. Proef en pas de kruiden aan naar jouw smaak. Je zou de rode peperkorrels zowel heel als gemalen kunnen gebruiken.
  7. Haal de pan van het vuur en garneer de champignon roomsaus met verse peterselie als je dat wilt.

Serveer de champignon roomsaus over gebakken of gegrild vlees, gevogelte of pasta. Je kunt het ook gebruiken als een heerlijke dipsaus voor brood of groenten. Geniet van de romige en smaakvolle champignon roomsaus!

Champignon roomsaus
De waardering van dewereldkruidentuin.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 10 reviews.