Skip to main content

Dopiaza (Perzisch/Indisch Vleescurrygerecht)

Wilt u lekkere Dopiaza ( Perzisch/Indisch vleescurrygerecht) in alle soorten en vormen voorbereiden met de perfecte kruidenmix? Wij bevelen dan de volgende kruiden aan:

Ingrediënten:

  • 500 gram vlees naar keuze (bijv. lam, kip of rund), in blokjes gesneden (of gebruik groenten voor een vegetarische versie)
  • 4 grote uien, in dunne plakjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel gemberpasta (of fijngehakte gember)
  • 2 groene chilipepers, fijngehakt
  • 2 grote tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel kurkumapoeder
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • 1/4 theelepel gemalen kardemom
  • Zout naar smaak
  • 3 eetlepels olie
  • Verse korianderblaadjes voor garnering (optioneel)

Instructies:

  1. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak ze tot ze goudbruin en krokant zijn. Haal de helft van de gebakken uien uit de pan en zet ze apart voor later gebruik.
  2. Voeg de knoflook, gemberpasta en groene chilipepers toe aan de pan met de resterende gebakken uien. Bak ze een paar minuten tot ze geurig zijn.
  3. Voeg de blokjes vlees (of groenten) toe aan de pan en bak ze aan alle kanten bruin.
  4. Voeg de blokjes tomaat toe aan de pan en bak ze mee tot ze zacht zijn en hun sap loslaten.
  5. Voeg alle specerijen toe – Ras el hanout, komijnpoeder, kurkumapoeder, gemalen komijn, gemalen kaneel, gemalen kardemom en zout. Meng goed zodat de specerijen gelijkmatig worden verdeeld.
  6. Voeg water toe, genoeg om het vlees (of groenten) te bedekken, en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat het sudderen tot het vlees gaar is en de smaken goed zijn ingetrokken. Dit kan ongeveer 30-45 minuten duren, afhankelijk van het vlees.
  7. Voeg de apart gehouden gebakken uien toe aan de pan en meng goed door. Laat het geheel nog een paar minuten sudderen.
  8. Proef en pas indien nodig zout en kruiden aan naar smaak.
  9. Serveer de dopiaza warm in kommen, gegarneerd met verse korianderblaadjes.

Dopiaza is heerlijk met basmatirijst, naanbrood of roti. Geniet van dit smaakvolle en aromatische gerecht uit de Indiase/Afghaanse keuken!

Dopiaza (Perzisch/Indisch vleescurry)
De waardering van dewereldkruidentuin.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 10 reviews.