Skip to main content

Chana Dal

Wilt u lekkere Chana Dal in alle soorten en vormen voorbereiden met de perfecte kruidenmix? Wij bevelen dan de volgende kruiden aan:

Ingrediënten:

  • 1 kopje chana dal (splitkikkererwten)
  • 3 kopjes water
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 2 groene chilipepers, fijngehakt
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1/2 theelepel chilipoeder (optioneel, voor extra pit)
  • Zout naar smaak
  • 2 eetlepels olie
  • Verse korianderblaadjes voor garnering (optioneel)
  • Citroensap (optioneel)

Instructies:

  1. Spoel de chana dal af onder koud water en laat het 30 minuten weken. Giet het daarna af.
  2. Doe de geweekte chana dal in een pan met 3 kopjes water. Breng het aan de kook, zet het vuur laag en laat het sudderen tot de dal gaar is en zacht wordt. Dit duurt meestal ongeveer 30-40 minuten. Schuim eventueel het schuim af dat tijdens het koken ontstaat.
  3. Verhit ondertussen olie in een andere pan op middelhoog vuur. Voeg de komijnzaadjes toe en bak ze tot ze beginnen te knetteren en een heerlijke geur afgeven.
  4. Voeg de fijngehakte ui toe aan de pan en bak deze tot hij goudbruin en zacht is.
  5. Voeg de fijngehakte knoflook, geraspte gember en groene chilipepers toe aan de pan. Bak ze een paar minuten mee tot ze geurig zijn.
  6. Voeg kurkumapoeder, gemalen koriander, zwarte peper gemalen, chilipeper (optioneel) en zout toe. Roer goed door en bak nog een minuutje.
  7. Voeg de gekookte chana dal toe aan de pan met de kruiden en meng goed. Laat het geheel nog een paar minuten sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen. Voeg indien nodig wat water toe om de gewenste consistentie te bereiken.
  8. Proef en voeg indien nodig extra zout of kruiden toe naar smaak.
  9. Serveer de chana dal in kommen, garneer met verse korianderblaadjes, gedroogde mintblad en besprenkel eventueel wat citroensap over de dal voor extra frisheid.

Chana dal kan worden geserveerd met gestoomde rijst, naanbrood of roti. Het is ook lekker als bijgerecht bij een Indiaas feestmaal. Geniet van deze smaakvolle en voedzame gerecht uit India.

Chana Dal ( Aziatisch linzengerecht)
De waardering van dewereldkruidentuin.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 10 reviews.