Skip to main content

Champignonsoep

Wilt u lekkere Champignonsoep in alle soorten en vormen voorbereiden met de perfecte kruidenmix? Wij bevelen dan de volgende kruiden aan:

Ingrediënten:

  • 500 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 eetlepels boter
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 eetlepel soepkruiden
  • 1 eetlepel zeezout
  • 1 eetlepel grove zwarte peper
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • 250 ml melk
  • 125 ml room
  • Verse peterselie voor garnering

Instructies:

  1. Verhit de boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de ui toe en bak deze tot hij zacht en lichtbruin is.
  3. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuutje mee.
  4. Voeg de champignons toe aan de pan en bak ze tot ze zacht zijn en hun vocht hebben losgelaten. Dit duurt meestal ongeveer 5-7 minuten.
  5. Voeg de bloem toe aan de champignons en roer goed door totdat de bloem is opgenomen.
  6. Giet geleidelijk de groentebouillon in de pan, terwijl je blijft roeren, om klontjes te voorkomen.
  7. Breng de soep aan de kook en laat het vervolgens sudderen gedurende 10 minuten, zodat de smaken goed kunnen mengen.
  8. Voeg de melk en room toe aan de soep. Roer goed door en laat het nog 5 minuten sudderen.
  9. Breng de soep op smaak met soepkruiden, gedroogde peterselie, tijm, grove zwarte peper en zeezout. Proef en pas de kruiden aan naar jouw smaak.
  10. Haal de pan van het vuur en garneer de champignonsoep met verse peterselie.

Serveer de champignonsoep warm in kommen, eventueel met een stukje knapperig brood aan de zijkant. Geniet van de rijke en romige smaak van deze heerlijke champignonsoep!

Champignonsoep
De waardering van dewereldkruidentuin.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 10 reviews.