Skip to main content

Goulash

Wilt u lekkere Goulash in alle soorten en vormen voorbereiden met de perfecte kruidenmix? Wij bevelen dan de volgende kruiden aan:

Ingrediënten:

  • 800 gram rundvlees (bijvoorbeeld sukadelappen), in blokjes gesneden (3 tot 4 personen)
  • 2 grote uien, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 rode paprika’s, in reepjes gesneden
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1 theelepel karwij gemalen
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel pull biber (pittigere optie)
  • 1/2 theelepel oregano, 1/2 theelepel marjolein, 1/2 theelepel korianderblad
  • 400 gram tomatenblokjes (uit blik)
  • 2 kopjes runderbouillon
  • 2 eetlepels bloem (optioneel, voor het binden van de saus)
  • 2 eetlepels olie
  • Zout
  • Optioneel: 1 rode chilipeper, fijngehakt (voor extra pit)

Instructies:

  1. Verhit de olie in een grote stoofpan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  2. Voeg de knoflook en rode paprika’s toe en bak ze een paar minuten mee tot ze iets zachter zijn geworden.
  3. Voeg het rundvlees toe aan de pan en bak het aan alle kanten bruin.
  4. Voeg het paprikapoeder, karwijpoeder, uienpoeder en bovengenoemde tuinkruiden toe aan de pan en roer goed om het vlees en de groenten te bedekken met de kruiden.
  5. Voeg de tomatenblokjes en runderbouillon toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur dan laag. Dek de pan af en laat het geheel zachtjes sudderen gedurende 2-3 uur, of tot het vlees heerlijk mals is geworden.
  6. Als je de saus wat dikker wilt maken, kun je op dit punt een mengsel van bloem en water (of bouillon) toevoegen om de goulash te binden. Voeg geleidelijk aan kleine hoeveelheden toe, terwijl je goed roert, tot de gewenste dikte is bereikt.
  7. Breng de goulash op smaak met zout en pull biber (grove chili). Voeg eventueel de fijngehakte chilipeper toe voor extra pit. Laat de goulash nog een paar minuten sudderen zodat alle smaken goed kunnen mengen.
  8. Serveer de goulash warm met bijgerechten zoals aardappelpuree of rijst. Het gerecht smaakt ook heerlijk met een lepel zure room erbovenop.

Geniet van deze smaakvolle en hartige Hongaarse gerecht!

Goulash (Hongaars stoofschotel)
De waardering van dewereldkruidentuin.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 10 reviews.