Skip to main content

Kipkerrie

Wilt u lekkere Kipkerrie in alle soorten en vormen voorbereiden met de perfecte kruidenmix? Wij bevelen dan de volgende kruiden aan:

Ingrediënten:

  • 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 wortel, in dunne plakjes gesneden
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels kerrie masala
  • 1 theelepel Ras el hanout
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • Verse koriander of peterselie, gehakt (voor garnering)
  • Optioneel: 1 rode chili, fijngehakt (voor wat pittigheid)

Instructies:

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze tot hij zacht en glazig is.
  2. Voeg de knoflook, kerrie masala, koriander, uienpoeder en ras el hanout toe aan de pan. Bak de specerijen samen met de ui gedurende 1-2 minuten om de smaken vrij te laten komen.
  3. Voeg de blokjes kipfilet toe aan de pan en bak ze rondom bruin.
  4. Voeg de paprika en wortel toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Bak de groenten gedurende 2-3 minuten.
  5. Giet de kokosmelk in de pan en roer goed door. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur daarna laag. Laat de kipkerrie ongeveer 15-20 minuten sudderen, of tot de kip gaar is en de saus iets is ingedikt.
  6. Proef de kipkerrie en breng het op smaak met wat zout. Voeg indien gewenst fijngehakte chili toe voor wat extra pit.
  7. Serveer de kipkerrie warm met gestoomde rijst, naanbrood of gekookte quinoa. Garneer met verse gehakte koriander of peterselie voor een frisse smaak.

Geniet van deze smaakvolle kipkerrie met zijn rijke kruiden en romige saus. Bovendien is het is een smakelijke gerecht wat je in korte tijd kunt bereiden!

Kipkerrie
De waardering van dewereldkruidentuin.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 10 reviews.