Skip to main content

Indische Curry

Wilt u lekkere Indische Curry in alle soorten en vormen voorbereiden met de perfecte kruidenmix? Wij bevelen dan de volgende kruiden aan:

Ingrediënten:

  • 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden (je kunt ook rundvlees, lamsvlees of groenten gebruiken)
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 cm verse gember, geraspt
  • 2 eetlepels Indiase currypasta (naar keuze, zoals tikka masala of madras)
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 theelepel gemixte kerrie kruiden
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kokosraps
  • 1 theelepel tandoori kruiden
  • 1 theelepel garam masala
  • 2 eetlepels olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
  • Zout naar smaak
  • Optioneel: verse koriander, gehakt (voor garnering)

Instructies:

  1. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze tot hij zacht en licht goudbruin is.
  2. Voeg de knoflook en gember toe aan de pan en bak deze kort mee, ongeveer 1 minuut, tot ze geurig zijn.
  3. Voeg de currypasta, gemixte kerrie kruiden, komijnpoeder, kokosraps, tandoori kruiden toe. Bak de specerijen samen met de ui, knoflook en gember gedurende 1-2 minuten om de smaken vrij te laten komen.
  4. Voeg de stukjes kipfilet toe aan de pan en bak ze tot ze aan alle kanten bruin zijn.
  5. Voeg de kokosmelk en tomatenblokjes toe aan de pan. Roer goed door elkaar en breng het geheel aan de kook.
  6. Zet het vuur laag en laat de curry ongeveer 15-20 minuten sudderen, of tot de kip gaar is en de saus is ingedikt.
  7. Voeg de garam masala toe aan de pan en roer goed door. Proef de curry en voeg indien nodig zout toe naar smaak.
  8. Serveer de Indische curry warm over gestoomde rijst of met versgebakken naanbrood. Garneer met verse gehakte koriander voor een frisse smaak.

Geniet van deze heerlijke Indische curry met zijn rijke smaken en aroma’s!

Indische Curry
De waardering van dewereldkruidentuin.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 10 reviews.