Skip to main content

De Wereld van kerrie

Introductie

Kerrie, een van de meest bekende en veelzijdige specerijmengsels in de wereld, brengt vreugde in keukens over de hele wereld. Van Azië tot Europa, India tot Nederland, zijn de verschillende kerriemengsels een onmisbaar onderdeel geworden van het specerijengebruik van alle liefhebbers. Aangezien kerrie uit vele soorten bestaat, duiken we graag wat dieper in de wereld ervan om jou te informeren over de verschillende kerriesoorten, welke het beste combineert met jouw favoriete gerecht en andere specerijen.

De oorsprong van Kerrie

Kerrie komt oorspronkelijk uit de Indiase keuken en bestaat meestal uit een combinatie van kurkuma, koriander, komijn, fenegriek een en aantal andere, afhankelijk van het type dat in een land of regio wordt toegepast.

De verschillende soorten kerrie

  1. Kerrie Masala: De moeder van alle kerriesoorten en zeer populair in gebruik. De complete smaakbalans zorgt voor een authentieke kerriesmaak en geur. Kerrie masala past goed bij kipkerrie, soepen, roti en bami.
  2. Kerrie Madras: Deze variant uit het zuiden van India heeft een mildere smaak en past goed bij gerechten zoals ‘Kip madras met rijst’ of ‘Indische curry madras’.
  3. Surinaamse kerrie. Voor liefhebbers van krachtige en pittige kerrie, ideaal voor Surinaamse gerechten zoals Roti, Surinaamse nasi en Moksi alesi.
  4. Kerrie Djawa ( Javaanse kerrie): De Indonesische variant behoort tot de mildere kerriesoorten en past goed bij Indonesische gerechten in combinatie met specerijen zoals nootmuskaat en foelie. Hierdoor is het verstandig om de hoeveelheid kerrie die je toepast in het gerecht wat te verminderen zodat er ook ruimte is voor andere specerijen.
  5. Kerrie Mix: Een unieke kerriemelange met zoete en pittige elementen, perfecte voor wie een middenweg zoekt tussen sterke en lichtere kerriesmaken. Ideaal voor gerechten zoals kipkerrie met rijst, spinaziestamppot of kerriesoep met kip en aardappel.

Hoe kerrie het beste te gebruiken?

Het gebruik van kerrie zou niet al te moeilijk moeten zijn. Simpel roerbakken met vlees, groenten, uien, rijst, knoflook en saus is een goede methode. Experimenteer gerust en ontdek jouw favoriete combinaties.

Conclusie

Verken verschillende kerriesoorten om een wereld van smaken te ontdekken en je gerechten naar een hoger niveau te tillen. Probeer het uit en geniet optimaal van de veelzijdigheid van kerrie!

Ontdek meer over kerrie en andere specerijen bij De Wereldkruidentuin, jouw bron voor hoogwaardige kruiden en specerijen! Bekijk eens ons kerriesoorten via de links hieronder:

Kerrie masala
Kerrie Madras
Surinaamse kerrie
Kerrie Djawa
Kerriemix

Kerriesoorten specerijen
De waardering van dewereldkruidentuin.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 11 reviews.