Skip to main content

Stoofvlees met Aardappelen

Wilt u lekkere Stoofvlees met aardappelen in alle soorten en vormen voorbereiden met de perfecte kruidenmix? Wij bevelen dan de volgende kruiden aan:

Ingrediënten:

  • 800 gram stoofvlees (bijvoorbeeld rundvlees of varkensvlees), in blokjes gesneden
  • 2 uien, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortelen, in plakjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
  • 500 ml runderbouillon
  • 250 ml rode wijn
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel stoofvleeskruiden
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel peterselie gedroogd (ook een optie in plaats van vers)
  • 1 eetlepel tijm gedroogd (ook een optie in plaats van vers)
  • 1 eetlepel chilipeper (optioneel)
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout
  • 800 gram aardappelen, geschild en in stukken gesneden
  • Verse peterselie, gehakt (voor garnering)

Instructies:

  1. Verhit de olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur. Voeg het stoofvlees toe en bak het aan alle kanten bruin. Haal het vlees uit de pan en zet het even opzij.
  2. Voeg de uien, knoflook, wortelen en bleekselderij toe aan de pan. Bak ze tot ze zacht zijn en licht beginnen te kleuren.
  3. Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en bak het kort mee om de smaken vrij te laten komen.
  4. Voeg de bloem toe aan de pan en roer goed door, zodat alle groenten bedekt zijn. Bak het geheel nog een minuutje.
  5. Giet de rode wijn in de pan en laat het even sudderen, zodat de alcohol verdampt.
  6. Voeg de runderbouillon, tijm, stoofvleeskruiden, knoflookpoeder, peterselie, laurierblaadjes, zout en chilipeper toe aan de pan. Roer goed door elkaar.
  7. Doe het stoofvlees weer terug in de pan en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat het stoofvlees ongeveer 2,5 tot 3 uur zachtjes sudderen, of totdat het vlees heerlijk mals is.
  8. Voeg de aardappelen toe aan de pan en laat het stoofvlees nog 30-45 minuten sudderen, of totdat de aardappelen gaar zijn.
  9. Proef en breng indien nodig het stoofvlees verder op smaak met zout en peper.
  10. Garneer het stoofvlees met verse peterselie en serveer het warm met aardappelen of vers brood.

Geniet van de heerlijke stoofvlees met aardappelen, een perfect gerecht voor een stevige en smaakvolle maaltijd!

Stoofvlees met aardappelen
De waardering van dewereldkruidentuin.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 10 reviews.