Skip to main content

Paella

Wilt u lekkere Paella in alle soorten en vormen voorbereiden met de perfecte kruidenmix? Wij bevelen dan de volgende kruiden aan:

Ingrediënten:

  • 300 gram paellarijst (bijvoorbeeld Bomba-rijst of Arborio-rijst)
  • 300 gram kipfilet, in blokjes gesneden
  • 200 gram garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 200 gram mosselen, schoongemaakt
  • 150 gram chorizo, in plakjes gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
  • 150 gram diepvrieserwten
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder (pimentón)
  • 1 theelepel viskruiden
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel rode peperkorrels
  • 1/2 theelepel paella kruiden
  • Een snufje saffraandraadjes, geweekt in 2 eetlepels warm water
  • 1 liter kippenbouillon
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel zout
  • Verse peterselie, gehakt (voor garnering)
  • Partjes citroen (voor serveren)

Instructies:

  1. Verhit de olijfolie in een grote paellapan of een brede, ondiepe pan op middelhoog vuur. Voeg de kipblokjes toe en bak ze goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet het even opzij.
  2. Voeg de chorizo toe aan de pan en bak deze tot hij knapperig is. Haal de chorizo uit de pan en zet het even opzij.
  3. Voeg de ui, knoflook en paprika’s toe aan de pan en bak ze tot ze zacht zijn.
  4. Voeg de paellarijst toe aan de pan en roer goed door, zodat de rijst bedekt is met de olie en de groenten. Bak de rijst kort, ongeveer 2 minuten.
  5. Voeg het gerookte paprikapoeder toe en roer goed door.
  6. Giet de kippenbouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Voeg de saffraandraadjes met het weekwater toe aan de pan. Breng op smaak met alle overige genoemde specerijen wat je nog niet hebt toegepast.
  7. Zet het vuur laag en laat de paella ongeveer 15-20 minuten sudderen, zonder deksel, totdat de rijst bijna gaar is en het vocht bijna is opgenomen. Roer niet te veel, want een goede paella heeft een lichte korst onderaan.
  8. Voeg de gebakken kip, garnalen, mosselen en diepvrieserwten toe aan de pan. Druk de mosselen en garnalen lichtjes in de rijst. Dek de pan af en laat de paella nog 5-10 minuten sudderen, of totdat de mosselen open zijn, de garnalen gaar zijn en de rijst volledig gaar is.
  9. Haal de paellapan van het vuur en laat het gerecht even rusten, afgedekt met een schone theedoek, gedurende 5 minuten.
  10. Garneer de paella met gehakte peterselie en serveer met partjes citroen om eroverheen te persen.

Serveer de paella direct uit de pan en geniet van deze smaakvolle en kleurrijke Spaanse rijstschotel. Traditioneel wordt paella gedeeld en rechtstreeks uit de pan gegeten, dus nodig je familie en vrienden uit voor een heerlijke maaltijd!

Paella ( mix rijstgerecht)
De waardering van dewereldkruidentuin.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 10 reviews.