Skip to main content

Mantoe ( Afghaanse Ravioli Hapje)

Wilt u lekkere Mantoe (Afghaanse ravioli hapje) in alle soorten en vormen voorbereiden met de perfecte kruidenmix? Wij bevelen dan de volgende kruiden aan:

Voor de dumplings:

Ingrediënten:

  • 500 gram gehakt (rundvlees, lams- of kipgehakt)
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gehaktkruiden
  • 1 theelepel zwarte peper gemalen
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel kurkuma gemalen
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper gemalen
  • 1 pak wontonvellen (verkrijgbaar in Aziatische supermarkten)

Instructies:

  1. In een grote kom combineer je het gehakt, fijngehakte ui, knoflook, gehaktkruiden, uienpoeder, kurkuma, zout en  zwarte peper. Meng alles goed door elkaar totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  2. Leg een wontonvel op een schoon, droog oppervlak. Plaats ongeveer een theelepel van het gehaktmengsel in het midden van het vel.
  3. Vouw de wonton diagonaal dicht om een driehoek te vormen en knijp de randen goed dicht om de dumpling te verzegelen. Herhaal dit proces met de rest van de wontonvellen en het gehaktmengsel.
  4. Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg een snufje zout toe. Plaats de dumplings voorzichtig in het kokende water en laat ze ongeveer 10-12 minuten koken, of tot ze gaar zijn. Haal de dumplings voorzichtig uit het water met een schuimspaan en laat ze uitlekken.

Voor de tomatensaus:

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 400 gram tomatenblokjes (uit blik)
  • 1 theelepel gehaktkruiden
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak

Instructies:

  1. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en licht goudbruin zijn.
  2. Voeg de tomatenblokjes, gehaktkruiden, paprikapoeder, zout en zwarte peper toe aan de pan. Roer goed door en breng de saus aan de kook. Laat het geheel ongeveer 10-15 minuten sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen en de saus iets is ingedikt.

Voor de yoghurtsaus:

Ingrediënten:

  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels gehakte verse munt
  • Zout naar smaak

Instructies:

  1. In een kom combineer je de Griekse yoghurt, fijngehakte knoflook, gehakte verse munt en zout. Roer alles goed door elkaar tot een gladde saus.

Om de mantu te serveren:

  1. Leg de gestoomde dumplings op een serveerschaal. Giet de tomatensaus over de dumplings.
  2. Serveer de yoghurtsaus apart in een kommetje, zodat iedereen naar smaak kan toevoegen.

Afghaanse mantu wordt traditioneel geserveerd als voorgerecht of hoofdgerecht. Geniet van deze heerlijke gerecht met gestoomde dumplings gevuld met gehakt en geserveerd met een rijke tomatensaus en yoghurtsaus!

Mantoe ( Afghaans ravioli hapje)
De waardering van dewereldkruidentuin.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 10 reviews.