Skip to main content

Lasagna met Spinazie en Ricotta

Wilt u lekkere Lasagna met spinazie en ricotta in alle soorten en vormen voorbereiden met de perfecte kruidenmix? Wij bevelen dan de volgende kruiden aan:

Ingrediënten:

  • 9 lasagnevellen
  • 450 gram spinazie, vers of diepgevroren
  • 500 gram ricotta kaas
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt ( of knoflookpoeder)
  • 1 ui, fijngehakt
  • 400 gram tomatensaus
  • 200 gram mozzarella kaas, geraspt
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel Italiaanse mix groenten
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Zeezout en citroenpeper naar smaak ( beide 1/2 theelepel)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Als je verse spinazie gebruikt, was deze dan grondig en laat uitlekken. Als je diepgevroren spinazie gebruikt, ontdooi deze dan volgens de instructies op de verpakking.
  3. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en licht goudbruin zijn.
  4. Voeg de spinazie toe aan de pan en bak tot deze volledig is geslonken. Als je diepgevroren spinazie gebruikt, zorg er dan voor dat je overtollig vocht uit de spinazie laat weglopen.
  5. Voeg de ricotta toe aan de pan met spinazie en meng goed. Breng op smaak met zeezout, citroenpeper, gedroogde basilicum en gedroogde oregano. Laat het mengsel een paar minuten sudderen op laag vuur.
  6. Vet een ovenschaal lichtjes in met olie. Bedek de bodem van de schaal met een dunne laag tomatensaus.
  7. Leg 3 lasagnevellen op de saus in de ovenschaal. Verdeel de helft van het spinazie-ricottamengsel gelijkmatig over de lasagnevellen. Bestrooi met een deel van de geraspte mozzarella en Parmezaanse kaas. Giet een beetje tomatensaus over de kaas.
  8. Herhaal de lagen met nog eens 3 lasagnevellen, de rest van het spinazie-ricottamengsel, een laag kaas en tomatensaus.
  9. Leg de laatste 3 lasagnevellen op de bovenste laag. Bedek ze met de overgebleven tomatensaus en bestrooi royaal met geraspte mozzarella en Parmezaanse kaas.
  10. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de lasagne gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  11. Verwijder de folie en bak nog eens 15-20 minuten, of tot de bovenkant goudbruin en bubbelend is.
  12. Haal de lasagne uit de oven en laat deze een paar minuten rusten voordat je hem aansnijdt en serveert.

Geniet van je heerlijke lasagne met spinazie en ricotta!

Lasagna spinazie ricotta
De waardering van dewereldkruidentuin.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 10 reviews.