Skip to main content

Kofta Afghaans

Wilt u lekkere Afghaanse kofta in alle soorten en vormen voorbereiden met de perfecte kruidenmix? Wij bevelen dan de volgende kruiden aan:

Ingrediënten:

  • 500 gram gehakt (rund- of lamsgehakt)
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels verse koriander, fijngehakt
  • 2 eetlepels verse munt, fijngehakt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel kofta kruiden
  • 1/2 theelepel chilipoeder (optioneel, voor extra pit)
  • Zout en zwarte peper gemalen
  • Olie (voor het bakken)

Voor de tomatensaus:

  • 2 tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Water (indien nodig)

Bereidingswijze:

  1. In een grote kom meng je het gehakt, fijngehakte ui, knoflook, verse koriander, verse munt, komijnpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder, chilipoeder (indien gewenst), kofta kruiden en zout. Kneed alles goed door elkaar tot een stevig mengsel.
  2. Vorm kleine balletjes van het gehaktmengsel en druk ze lichtjes plat om de kofta-vorm te krijgen.
  3. Verhit een beetje olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kofta aan beide zijden goudbruin en gaar. Zorg ervoor dat ze gelijkmatig bruin zijn, maar niet te lang worden gebakken om uitdroging te voorkomen. Haal de kofta uit de pan en zet ze opzij.
  4. In dezelfde pan voeg je wat extra olie toe, indien nodig. Bak de fijngehakte ui en knoflook tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  5. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, paprikapoeder, komijnpoeder, zout en zwarte peper toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar.
  6. Laat de tomatensaus sudderen op laag vuur tot de tomaten zacht zijn en de saus iets is ingedikt. Als de saus te dik wordt, kun je wat water toevoegen om de gewenste consistentie te bereiken.
  7. Voeg de gebakken kofta toe aan de tomatensaus en laat ze nog enkele minuten meekoken, zodat ze de smaken van de saus kunnen opnemen.
  8. Proef de kofta en tomatensaus en breng ze indien nodig verder op smaak met zout, peper en extra kruiden naar keuze.
  9. Serveer de Afghaanse kofta warm, bijvoorbeeld met basmatirijst, platbrood of naanbrood. Je kunt het ook serveren met een salade of yoghurtsaus voor een perfecte heerlijke combinatie.
Kofta Afghaans
De waardering van dewereldkruidentuin.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 10 reviews.