Skip to main content

Kabab Koobideh

Wilt u lekkere Kabab Koobideh in alle soorten en vormen voorbereiden met de perfecte kruidenmix? Wij bevelen dan de volgende kruiden aan:

Kurkuma poeder
Braad en grill kruiden
Koriander gemalen
Kaneel gemalen
Sumak gemalen
Zeezout
Zwarte peper gemalen

Hier is een recept voor Kabab Koobideh, een traditioneel Perzisch gerecht van gekruide gehaktspiesjes:

Ingrediënten:

500 gram lams- of rundergehakt (je kunt ook een combinatie van beide gebruiken)
1 grote ui, geraspt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 theelepel braad en grillkruiden
1 theelepel gemalen koriander
1/2 theelepel gemalen kurkuma
1/2 theelepel gemalen kaneel
1 theelepel zwarte peper gemalen
Zout
Olijfolie (voor het invetten van de grill of grillpan)

Instructies:

In een grote kom combineer je het gehakt, geraspte ui, fijngehakte knoflook, braad en grillkruiden, koriander, kurkuma, kaneel, zeezout en zwarte peper. Meng alles goed door elkaar tot alle ingrediënten gelijkmatig zijn verdeeld over het vlees. Om een betere marinade te krijgen is het aanbevolen om je handen te gebruiken om het gehaktmengsel goed te kneden.
Dek de kom af en laat het gehaktmengsel minstens 2 tot 3 uur marineren in de koelkast. Dit helpt de smaken te ontwikkelen en zorgt voor sappige en malse gehaktspiesjes.
Verwarm een grill of grillpan voor op middelhoog vuur. Als je een grillpan gebruikt, vet deze dan lichtjes in met olijfolie om te voorkomen dat het gehakt blijft plakken. Neem ongeveer 2 eetlepels van het gehaktmengsel en vorm het tot een langwerpige worstvormige spies. Rijg het gehakt stevig aan een houten of stalen spies.
Herhaal dit proces met de rest van het gehaktmengsel. Je kunt de spiesjes ongeveer 10-12 cm lang maken.
Plaats de gehaktspiesjes op de voorverwarmde grill of grillpan en bak ze ongeveer 4-5 minuten aan elke kant, of tot ze mooi bruin en gaar zijn.
Serveer de Kabab Koobideh warm met Arabisch, Turks of Iraans brood, saffraanrijst, verse kruiden zoals munt en peterselie, en eventueel een zijdesaus zoals tzatziki of een eenvoudige yoghurtsaus.

Kabab Koobideh is een heerlijk en eenvoudig te maken grillgerecht dat perfect is voor een gezellige barbecue of als onderdeel van een Perzische maaltijd. Geniet van de sappige en smaakvolle gehaktspiesjes!

Kabab koobideh ( Iraans grillkebab)
De waardering van dewereldkruidentuin.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 10 reviews.