Skip to main content

Fettucine Alfredo

Wilt u lekkere Fettucine Alfredo in alle soorten en vormen voorbereiden met de perfecte kruidenmix? Wij bevelen dan de volgende kruiden aan:

Ingrediënten:

  • 350 gram fettuccine pasta
  • 1 kopje verse room
  • 1/2 kopje boter
  • 1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel Italiaanse mix groenten
  • 1/2 theelepel oregano
  • 1/2 theelepel 1/2 chilivlokken
  • 1 theelepel nootmuskaatpoeder
  • Verse peterselie voor garnering (optioneel)

Instructies:

  1. Kook de fettuccine pasta volgens de instructies op de verpakking. Zorg ervoor dat de pasta al dente is (beetgaar). Giet de pasta af en zet het even opzij.
  2. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Smelt de boter in de pan.
  3. Voeg de fijngehakte knoflook toe aan de pan en bak het kort, tot het geurig is. Pas op dat de knoflook niet verbrandt.
  4. Voeg de room toe aan de pan en laat het geheel zachtjes sudderen. Roer regelmatig zodat de room niet aanbrandt.
  5. Voeg geleidelijk de geraspte Parmezaanse kaas toe aan de pan, terwijl je blijft roeren. Blijf roeren tot de kaas volledig is gesmolten en de saus glad en romig is.
  6. Breng de saus op smaak met Italiaanse mix groenten, oregano, chilivlokken en nootmuskaatpoeder. Houd er rekening mee dat Parmezaanse kaas al zoutig is, dus proef eerst voordat je extra zout toevoegt.
  7. Voeg de gekookte fettuccine pasta toe aan de pan met de saus. Meng goed zodat de pasta gelijkmatig bedekt is met de saus.
  8. Serveer de Fettuccine Alfredo warm in borden of kommen. Garneer met verse peterselie voor een vleugje kleur en smaak.

Fettuccine Alfredo kan op zichzelf worden genoten, maar je kunt het ook serveren met een Italiaanse salade met pijnboompitten of knapperig brood aan de zijkant. Geniet van deze romige en heerlijke pasta!

Fettuccine Alfredo
De waardering van dewereldkruidentuin.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 10 reviews.