Skip to main content

Ghormeh Sabzi

Wilt u lekkere Ghormeh Sabzi in alle soorten en vormen voorbereiden met de perfecte kruidenmix? Wij bevelen dan de volgende kruiden aan:

Ingrediënten:

  • 500 gram lamsvlees (bijvoorbeeld schouder of stoofvlees), in blokjes gesneden
  • 2 uien, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 kopje verse koriander, fijngehakt (of gedroogd)
  • 1 kopje verse peterselie, fijngehakt (of gedroogd)
  • 1/2 kopje verse spinazie, fijngehakt
  • 1/2 kopje verse prei (alleen het groene deel), fijngehakt
  • 1/4 kopje verse bieslook, fijngehakt
  • 2 limoenen, het sap
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel vleeskruiden
  • 1 theelepel fenegriekblad gedroogd
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • Zout en zwarte peper naar smaak 1 theelepel
  • Olie om in te bakken
  • Optioneel: 1 blikje kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld

Instructies:

  1. Verhit een beetje olie in een grote stoofpan op middelhoog vuur. Bak de uien en knoflook tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  2. Voeg het lamsvlees toe aan de pan en bak het aan alle kanten bruin. Voeg indien nodig meer olie toe.
  3. Voeg de kurkuma, vleeskruiden, zwarte peper gemalen, fenegriekblad en zout toe aan de pan en roer goed om de smaken te mengen.
  4. Voeg de fijngehakte koriander, peterselie, spinazie, prei en bieslook toe aan de pan. Bak alles samen gedurende 5-7 minuten, of tot de groenten geslonken zijn.
  5. Voeg het limoensap en voldoende water toe om het vlees en de groenten te bedekken. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat het geheel sudderen met het deksel op de pan. Laat het minstens 2-3 uur sudderen, of tot het lamsvlees zacht en mals is. Je kunt ook een slow cooker gebruiken en het gerecht op een lage stand 6-8 uur laten sudderen.
  6. Als je ervoor kiest om kidneybonen toe te voegen, voeg ze dan ongeveer 30 minuten voor het einde van de kooktijd toe aan de pan en laat ze mee sudderen.
  7. Proef en breng indien nodig de smaak opnieuw in balans door meer zout, zwarte peper of limoensap toe te voegen.
  8. Serveer de Ghormeh Sabzi warm met gestoomde basmatirijst. Het gerecht wordt vaak geserveerd met een zijde van ingemaakte Iraanse groenten (torshi) en/of Iranese platbrood (noon).

Geniet van deze heerlijke en iconische Perzische Ghormeh Sabzi!

Ghormeh sabzi (Iraans gerecht)
De waardering van dewereldkruidentuin.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 10 reviews.