Skip to main content

Bloemkoolschotel Met Gehakt

Wilt u lekkere Bloemkoolschotel met gehakt in alle soorten en vormen voorbereiden met de perfecte kruidenmix? Wij bevelen dan de volgende kruiden aan:

Ingrediënten:

  • 1 grote bloemkool, in kleine roosjes gesneden
  • 500 gram gehakt (rund of half-om-half)
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel gehaktkruiden
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 1/2 theelepel zoete kerrie
  • Zout en 1/2 theelepel grove zwarte peper
  • 200 gram geraspte kaas (bijvoorbeeld cheddar of mozzarella)
  • Verse peterselie of koriander voor garnering (optioneel)

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg zout toe en kook de bloemkoolroosjes gedurende 5 minuten, of tot ze net gaar zijn. Giet de bloemkool af en zet opzij.
  3. Verhit een beetje olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot deze zacht en lichtbruin is.
  4. Voeg het gehakt toe aan de pan en bak het rul en bruin. Voeg de knoflook, paprika, gedroogde oregano en peterselie, paprikapoeder, kurkuma, grove zwarte peper, gehaktkruiden, zoete kerrie en zout. Bak nog 2-3 minuten tot de paprika zacht is.
  5. Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan en laat het geheel sudderen gedurende 5 minuten. Proef en breng indien nodig verder op smaak met zout en peper.
  6. Vet een ovenschaal lichtjes in. Leg de gekookte bloemkoolroosjes gelijkmatig op de bodem van de ovenschaal. Giet het gehaktmengsel gelijkmatig over de bloemkool.
  7. Strooi de geraspte kaas over de bovenkant van de schotel.
  8. Bak de bloemkoolschotel in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
  9. Haal de schotel uit de oven en laat het een paar minuten afkoelen voordat je het serveert. Garneer indien gewenst met verse peterselie of koriander.

Serveer de bloemkoolschotel met gehakt als hoofdgerecht met een salade of gestoomde groenten aan de zijkant. Het is ook heerlijk om het te serveren met rijst, aardappelpuree of knapperig brood. Geniet van deze smakelijke en voedzame maaltijd!

Bloemkoolschotel met gehakt
De waardering van dewereldkruidentuin.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 11 reviews.