Skip to main content

Boerenkool met Worst

Wilt u lekkere Boerenkool met worst in alle soorten en vormen voorbereiden met de perfecte kruidenmix? Wij bevelen dan de volgende kruiden aan:

Ingrediënten:

  • 500 gram boerenkool, gewassen en in stukken gesneden
  • 4-6 rookworsten
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel karwijzaad (optioneel)
  • 1 theelepel zwarte peper gemalen
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel knoflookpeper
  • 1 theelepel zeezout
  • 500 ml groentebouillon

Instructies:

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  2. Voeg de boerenkool toe aan de pan en roer goed door. Bak de boerenkool een paar minuten tot het begint te slinken.
  3. Voeg bovengenoemde specerijen en zeezout toe. Roer opnieuw door om de smaken te mengen.
  4. Giet de groentebouillon in de pan. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur vervolgens laag.
  5. Leg de rookworsten bovenop de boerenkool. Plaats een deksel op de pan en laat het geheel ongeveer 30-40 minuten sudderen, of tot de boerenkool zacht en gaar is en de worsten volledig gaar zijn.
  6. Haal de rookworsten uit de pan en snijd ze in plakjes.
  7. Serveer de boerenkool met worst in kommen of op borden. Schep de boerenkool op en leg de plakjes worst erbovenop. Je kunt het gerecht serveren met mosterd en eventueel wat aardappelpuree of gebakken aardappelen aan de zijkant.

Geniet van deze hartverwarmende boerenkool met worst, een heerlijke en voedzame maaltijd!

Boerenkool met worst
De waardering van dewereldkruidentuin.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 11 reviews.