Skip to main content

BBQ Kip

Wilt u lekkere BBQ Kip in alle soorten en vormen voorbereiden met de perfecte kruidenmix? Wij bevelen dan de volgende kruiden aan:

Ingrediënten:

  • Kipvlees naar keuze (500 gram voor 2 personen)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel grove paprikapoeder
  • 1/2 theelepel gerookte paprika
  • 1/2 theelepel knoflookpeper
  • 1 theelepel kip tandoori mix

Instructies:

  1. In een kom meng je de olijfolie, knoflook, grove paprikapoeder, knoflookpeper, gerookte paprika en kip tandoori mix. Roer goed door elkaar om een gladde marinade te krijgen.
  2. Leg de kip in een ondiepe schaal of een hersluitbare plastic zak. Giet de marinade over de kip en zorg ervoor dat alle stukken goed bedekt zijn. Sluit de zak of dek de schaal af en laat de kip minstens 30 minuten marineren in de koelkast. Voor een intensere smaak kun je de kip ook een paar uur of een nacht laten marineren.
  3. Verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur en vet het rooster lichtjes in om te voorkomen dat de kip blijft plakken.
  4. Haal de gemarineerde kip uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen terwijl de barbecue opwarmt.
  5. Leg de kip op het voorverwarmde rooster en sluit de barbecue. Gril de kip gedurende ongeveer 6-8 minuten per kant, waarbij je het af en toe omdraait en bedruipt met de overgebleven marinade. De exacte gaartijd kan variëren, afhankelijk van de dikte van de kipfilets. Zorg ervoor dat de kip volledig gaar is en een interne temperatuur van 75°C heeft bereikt.
  6. Haal de kip van de barbecue en laat het enkele minuten rusten voordat je het serveert. Dit helpt om de sappen te behouden en de kip malser te maken.

Serveer de gegrilde kip met bijgerechten naar keuze, zoals geroosterde groenten, aardappelsalade, maïskolven of een frisse salade. Geniet van je smakelijke BBQ Kip!

BBQ Kip
De waardering van dewereldkruidentuin.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 11 reviews.