Skip to main content

Kabsa (Arabisch Rijstgerecht Met Vlees)

Wilt u lekkere Kabsa (Arabisch rijstgerecht met vlees) in alle soorten en vormen voorbereiden met de perfecte kruidenmix? Wij bevelen dan de volgende kruiden aan:

Ingrediënten:

Voor de kip:

  • 500 gram kip (borst, dijen of een hele kip, in stukken gesneden) voor twee personen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel Syrische zevenkruidenpoeder of kruidnagel gemalen
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel vleeskruiden
  • Zout en peper naar smaak

Voor de rijst:

  • 2 kopjes basmatirijst
  • 4 kopjes kippenbouillon
  • 1 ui, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/4 theelepel saffraandraadjes, geweekt in 2 eetlepels warm water (optioneel)
  • Zout naar smaak

Optionele garnering:

  • Geroosterde amandelen of pijnboompitten
  • Verse koriander of peterselie

Instructies:

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook tot ze zacht en licht goudbruin zijn.
  2. Voeg de kip toe aan de pan en bak deze aan alle kanten goudbruin. Voeg de gemalen komijn, gemalen koriander, paprikapoeder, kurkuma, kaneel, zout en peper toe. Bak de kruiden een minuut mee met de kip.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed om de kip gelijkmatig te bedekken. Voeg indien nodig een beetje water toe om de tomatenpuree op te lossen. Laat de kip op laag vuur sudderen tot hij gaar is, ongeveer 20-30 minuten. Voeg indien nodig een beetje water toe om te voorkomen dat het droogkookt.
  4. Terwijl de kip suddert, spoel je de rijst grondig onder koud water totdat het water helder is. Laat de rijst uitlekken.
  5. Verhit een beetje olie in een aparte grote pan en bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de rijst toe en bak deze kort mee.
  6. Voeg de kippenbouillon, gemalen komijn, gemalen koriander, kaneel, kurkuma, saffraanwater (indien gebruikt) en zout toe. Breng het geheel aan de kook.
  7. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de rijst ongeveer 15-20 minuten sudderen, of tot de rijst gaar is en al het vocht is opgenomen. Laat de rijst 5 minuten rusten met de deksel erop.
  8. Serveer de kip en rijst samen op een grote serveerschaal. Garneer met geroosterde amandelen of pijnboompitten en verse koriander of peterselie.

Geniet van je heerlijke Kabsa, een smaakvol Arabisch rijstgerecht!

Kabsa ( Arabisch rijstgerecht met vlees)
De waardering van dewereldkruidentuin.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 11 reviews.