Spareribs
Wilt u lekkere Spareribs in alle soorten en vormen voorbereiden met de perfecte kruidenmix? Wij bevelen dan de volgende kruiden aan:
- Zoete paprika grof
- Gerookte paprika
- Braad en grill kruiden
- Knoflookpoeder
- Uienpoeder
- Zwarte peper
- Oregano
- Tijm
- Cayennepeper gemalen
Ingrediënten:
- 1,5 kg spareribs (4 personen)
- 4 eetlepels bruine suiker
- 2 theelepels gerookt paprikapoeder
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel braad en grillkruiden
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 1/2 theelepel gedroogde tijm
- 1/2 theelepel gedroogde oregano
- 1/4 theelepel cayennepeper (optioneel, voor extra pit)
- 250 ml barbecuesaus
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Meng in een kom de bruine suiker, gerookt paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, braad en grillkruiden, zout, zwarte peper, gedroogde tijm, gedroogde oregano en cayennepeper (indien gewenst) tot een kruidenrub.
- Wrijf de spareribs aan beide zijden royaal in met de kruidenrub.
- Wikkel de spareribs strak in aluminiumfolie en leg ze op een bakplaat. Bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 2,5 tot 3 uur, of tot het vlees gaar en mals is.
- Haal de spareribs uit de oven en verwijder voorzichtig het aluminiumfolie.
- Verhoog de oventemperatuur naar 200°C.
- Bestrijk de spareribs aan beide zijden met de barbecuesaus.
- Leg de spareribs terug op de bakplaat en bak ze gedurende 10-15 minuten in de oven, of tot de saus plakkerig en licht gekarameliseerd is.
- Haal de spareribs uit de oven en laat ze enkele minuten rusten voordat je ze in stukken snijdt.
Serveer de smakelijke spareribs met extra barbecuesaus, aardappel- of maïskolven en een bijpassende koolsalade. Geniet van deze heerlijke maaltijd!
