Skip to main content

Ghorma Lamsvlees Met Saffraanrijst

Wilt u lekkere Ghorma lamsvlees met saffraanrijst in alle soorten en vormen voorbereiden met de perfecte kruidenmix? Wij bevelen dan de volgende kruiden aan:

Ingrediënten:

Voor het lamsvlees:

  • 500 gram lamsvlees (bijvoorbeeld schouder of stoofvlees), in blokjes gesneden ( voor 2 tot 3 personen)
  • 2 uien, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel 40 kruidenmix (Ras el Hanout)
  • 1 theelepel knoflookpeper
  • zout
  • 2 kopjes water

Voor de saffraanrijst:

  • 2 kopjes basmatirijst
  • 1/4 theelepel saffraandraadjes, geweekt in 2 eetlepels warm water
  • 2 eetlepels boter
  • Zout naar smaak

Optionele garnering:

  • Geroosterde amandelen of pistachenoten
  • Gedroogde barberries (zure bessen in Perzisch zerishk)

Instructies:

Voor het lamsvlees:

  1. Verhit de olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur. Bak de uien en knoflook tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  2. Voeg het lamsvlees toe aan de pan en bak het aan alle kanten bruin.
  3. Voeg kurkuma, 40 kruidenmix, zout en knoflookpeper toe aan de pan en roer goed om de smaken te mengen.
  4. Giet het water in de pan, zet het vuur laag en laat het geheel sudderen met het deksel op de pan. Laat het lamsvlees ongeveer 2-3 uur sudderen, of tot het zacht en mals is. Voeg indien nodig extra water toe tijdens het kookproces.

Voor de saffraanrijst:

  1. Spoel de basmatirijst grondig af onder koud water totdat het spoelwater helder is.
  2. Kook de rijst volgens je eigen manier, maar verminder de kooktijd met ongeveer 5 minuten zodat de rijst nog stevig is. Giet de rijst af en laat het even rusten.
  3. Smelt de boter in een pan en voeg de geweekte saffraan met het water toe. Roer goed door.
  4. Verdeel de gekookte rijst in twee delen. Voeg een laagje rijst toe aan de pan met saffraanboter en bedek het met een laagje witte rijst. Herhaal dit tot alle rijst is gebruikt.
  5. Zet het vuur laag, dek de pan af met een deksel en laat de rijst ongeveer 20-25 minuten stomen, of tot de rijst gaar, licht en luchtig is.

Serveren:

Schep de saffraanrijst op een serveerschaal en leg het gestoofde lamsvlees er bovenop. Garneer met geroosterde amandelen of pistachenoten en barberries, indien gewenst.

Serveer de Ghormeh Saffraanrijst met Lamsvlees als hoofdgerecht en geniet van deze heerlijke Perzische gerecht!

Gormah sabzi
De waardering van dewereldkruidentuin.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 10 reviews.