Skip to main content

Tzatziki

Wilt u lekkere Tzatziki in alle soorten en vormen voorbereiden met de perfecte kruidenmix? Wij bevelen dan de volgende kruiden aan:

Ingrediënten:

  • 1 komkommer
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel gedroogde dille
  • 1 eetlepel gedroogde mint
  • 1 eetlepel knoflookzout
  • 1 eetlepel tzatziki kruiden

Instructies:

  1. Begin met het raspen van de komkommer. Schil de komkommer en rasp hem grof. Doe de geraspte komkommer in een vergiet en strooi er wat zout over. Laat het ongeveer 10 minuten staan om het overtollige vocht eruit te laten trekken.
  2. Knijp de geraspte komkommer stevig uit om het resterende vocht te verwijderen. Je kunt dit doen door de komkommer in een schone theedoek te doen en erop te drukken.
  3. In een kom combineer je de uitgelekte komkommer, Griekse yoghurt, fijngehakte knoflook, olijfolie, citroensap en dille en mint. Roer goed door elkaar.
  4. Breng de tzatziki op smaak met knoflookzout en tzatziki kruiden. Proef en voeg indien nodig meer citroensap, knoflook of dille toe.
  5. Dek de kom af en zet de tzatziki minstens een uur in de koelkast om de smaken te laten ontwikkelen.
  6. Serveer de tzatziki gekoeld als dip met vers gesneden groenten, pita brood, of als bijgerecht/dressing bij gegrild vlees of kebabs.

Geniet van de verfrissende smaak van zelfgemaakte tzatziki, een klassieke Griekse saus die perfect is voor verschillende maaltijden!

Tzatziki ( Griekse yoghurtsaus)
De waardering van dewereldkruidentuin.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 10 reviews.