Skip to main content

Stroganoff Met Gehaktballetjes

Wilt u lekkere Strogranoff met gehaktballetjes in alle soorten en vormen voorbereiden met de perfecte kruidenmix? Wij bevelen dan de volgende kruiden aan:

Ingrediënten voor de gehaktballetjes:

  • 500 gram gehakt (rund- of half-om-half gehakt)
  • 1 ei
  • 1/2 cup paneermeel
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gerookte paprika
  • 1 theelepel gehaktkruiden
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Zout en 1 theelepel zwarte peper gemalen
  • 2 eetlepels bloem (voor het rollen van de gehaktballetjes)
  • Olijfolie (voor het bakken van de gehaktballetjes)

Ingrediënten voor de stroganoffsaus:

  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 250 ml runderbouillon
  • 200 ml zure room
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel bieslook en tijm
  • Zout en  zwarte peper gemalen naar smaak
  • Verse peterselie, gehakt (optioneel, voor garnering)

Bereidingswijze:

  1. In een grote kom meng je het gehakt, ei, paneermeel, fijngehakte knoflook, knoflookpoeder, gerookte paprikapoeder, zout en zwarte peper. Kneed alles goed door elkaar tot een stevig mengsel.
  2. Vorm kleine gehaktballetjes van het gehaktmengsel. Rol ze door de bloem om ze lichtjes te bedekken.
  3. Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes aan alle kanten goudbruin en gaar. Haal ze uit de pan en zet ze opzij.
  4. In dezelfde pan voeg je wat extra olijfolie toe, indien nodig. Bak de fijngehakte ui en knoflook tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  5. Voeg de plakjes champignons toe aan de pan en bak ze tot ze gaar zijn en hun vocht hebben losgelaten.
  6. Voeg de tomatenpuree toe en bak het kort mee om de smaken vrij te laten komen.
  7. Giet de runderbouillon in de pan en roer goed door. Laat de saus sudderen tot het iets is ingedikt.
  8. Roer de zure room en het paprikapoeder door de saus. Breng de saus op smaak met zout en zwarte peper.
  9. Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus en laat ze nog even mee verwarmen.
  10. Serveer de stroganoff met gehaktballetjes over gekookte rijst, pasta of aardappelpuree. Garneer indien gewenst met verse gehakte peterselie.

Geniet van je heerlijke stroganoff met gehaktballetjes!

Stroganoff met gehaktballetjes
De waardering van dewereldkruidentuin.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 10 reviews.