Skip to main content

Lamsschenkel met Dillerijst en Tuinbonen

Wilt u lekkere Lamsschenkel met dillerijst en tuinbonen in alle soorten en vormen voorbereiden met de perfecte kruidenmix? Wij bevelen dan de volgende kruiden aan:

Ingrediënten:

  • 4 lamsschenkels
  • 1 theelepel zwarte peper gemalen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortels, in plakjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
  • 2 theelepels stoofvleeskruiden
  • 1 theelepel vleeskruiden
  • 2 theelepel gedroogde dille
  • 2 laurierblaadjes
  • 400 ml tomatenblokjes (uit blik)
  • 500 ml kippenbouillon
  • 250 gram tuinbonen (vers of diepvries)
  • 300 gram langkorrelige rijst
  • 1 bosje dille, fijngehakt
  • Optioneel: citroenpartjes (voor serveren)

Instructies:

  1. Bestrooi de lamsschenkels aan beide zijden met zout en zwarte peper. Verhit de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Bak de lamsschenkels aan beide zijden bruin. Haal ze uit de pan en zet ze even opzij.
  2. In dezelfde pan voeg je de ui, knoflook, wortels en bleekselderij toe. Bak ze gedurende 5-7 minuten, of tot ze zacht zijn.
  3. Voeg de stoofvleeskruiden, vleeskruiden en laurierblaadjes toe aan de pan. Bak de specerijen kort mee om de aroma’s vrij te laten komen.
  4. Voeg de tomatenblokjes en kippenbouillon toe aan de pan. Roer goed door en breng het geheel aan de kook. Leg de lamsschenkels terug in de pan.
  5. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat het geheel zachtjes sudderen gedurende 2-3 uur, of tot het vlees zacht en mals is geworden. Je kunt ook een slowcooker gebruiken voor dit gerecht.
  6. Kook intussen de tuinbonen volgens de instructies op de verpakking. Als je verse tuinbonen gebruikt, verwijder dan eerst de buitenste schil voordat je ze kookt.
  7. Bereid de dillerijst door de rijst te koken volgens de instructies op de verpakking. Zodra de rijst gaar is, roer je de gedroogde dille erdoorheen.
  8. Serveer de lamsschenkels met de dillerijst en tuinbonen. Garneer indien gewenst met wat verse dille en serveer met citroenpartjes voor een frisse smaak.

Geniet van dit heerlijke gerecht met malse lamsschenkels, aromatische dillerijst en smakelijke tuinbonen. Het is een heerlijke combinatie van smaken!

Lamsschenkel met dillerijst en tuinbonen
De waardering van dewereldkruidentuin.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 10 reviews.