Skip to main content

Hachee

Wilt u lekkere Hachee in alle soorten en vormen voorbereiden met de perfecte kruidenmix? Wij bevelen dan de volgende kruiden aan:

Hier is een recept voor Hachee, een traditioneel Nederlands stoofgerecht met rundvlees en uien:

Ingrediënten:

  • 800 gram runderstoofvlees, in blokjes gesneden (2 tot 4 personen)
  • 3 grote uien, in dunne ringen gesneden
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theelepel kruidnagel gemalen
  • 1 theelepel 40 kruidenmix (ras el hanout)
  • 500 ml runderbouillon
  • Zout en chilipeper (optioneel)

Instructies:

  1. Bestrooi het rundvlees met zout en peper en haal het door de bloem, zodat het licht bedekt is.
  2. Verhit de boter in een grote stoofpan op middelhoog vuur. Bak het rundvlees aan alle kanten bruin. Haal het vlees uit de pan en zet het even opzij.
  3. Voeg de uienringen toe aan de pan en bak ze in de achtergebleven vetten tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.
  4. Voeg het vlees weer toe aan de pan, samen met de azijn, bruine suiker, laurierblaadjes, kruidnagel en 40 kruidenmix. Breng het geheel aan de kook.
  5. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de hachee ongeveer 2 tot 3 uur sudderen, of tot het vlees heerlijk mals is geworden. Roer af en toe en voeg indien nodig wat extra bouillon toe als de saus te dik dreigt te worden.
  6. Proef de hachee en breng het op smaak met zout en chilipeper. Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels.
  7. Serveer de hachee met aardappelpuree, gekookte aardappelen of aardappelkroketten, en bijvoorbeeld rode kool of rode bieten als bijgerechten.

Geniet van de heerlijke Hachee, een typisch Nederlands gerecht vol smaak!

Hachee ( kruidige stoofvlees)
De waardering van dewereldkruidentuin.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 10 reviews.