Skip to main content

Babi Pangang

Wilt u lekkere Babi Pangang in alle soorten en vormen voorbereiden met de perfecte kruidenmix? Wij bevelen dan de volgende kruiden aan:

Ingrediënten voor het vlees en de marinade:

  • 500 gram varkensvlees (bijvoorbeeld varkensschouder of varkensfilet), in dunne plakjes of blokjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 theelepels gember, fijngehakt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels ketjap manis (zoete sojasaus)
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel hoisinsaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel (van ieder) witte peper, chilipeper, citroenmix, gemberpoeder en Vijf Chinese kruiden
  • Snufje zout en peper
  • Olie (om te bakken)

Ingrediënten voor de saus:

  • 4 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • 2 eetlepels azijn (bijvoorbeeld rijstazijn of witte azijn)
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel sambal oelek (optioneel, pittige voorkeur)
  • 250 ml water

Bereidingswijze:

  1. Meng in een kom de knoflook, gember, tomatenpuree, ketjap manis, oestersaus, hoisinsaus, sesamolie, suiker en bovengenoemde specerijen om de marinade te maken.
  2. Voeg het varkensvlees toe aan de marinade en meng goed zodat het vlees volledig bedekt is. Laat het vlees minimaal 30 minuten marineren in de koelkast. Hoe langer je het vlees marineert, hoe intenser de smaak zal zijn.
  3. Verhit een beetje olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Bak het gemarineerde varkensvlees in porties tot het bruin en gaar is. Haal het vlees uit de pan en zet het opzij.
  4. In dezelfde pan voeg je alle ingrediënten voor de saus toe: tomatenketchup, ketjap manis, hoisinsaus, azijn, suiker en sambal oelek (optioneel). Meng goed en voeg het water toe. Breng de saus aan de kook en laat het op laag vuur sudderen totdat het iets is ingedikt.
  5. Voeg het gebakken varkensvlees toe aan de saus en laat het nog een paar minuten sudderen zodat de smaken goed mengen en het vlees de saus kan absorberen.
  6. Proef de Babi Pangang
  7. Serveer de Babi Pangang met witte rijst en bijgerechten zoals gebakken rijst, gewokte groenten of zoetzure komkommer.

Geniet van je zelfgemaakte Babi Pangang, een heerlijk gerecht met malse varkensvleesstukjes in een smaakvolle zoetzure saus!

Opmerking: Je kunt de saus aanpassen naar jouw smaak door bijvoorbeeld meer sambal oelek toe te voegen voor extra pit, of extra suiker als je de saus zoeter wilt maken. Voel je vrij om te experimenteren en het recept naar jouw voorkeur aan te passen.

Babi Pangang
De waardering van dewereldkruidentuin.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 10 reviews.