Skip to main content

Afghani-Bolani

Wilt u lekkere Afghani-Bolani in alle soorten en vormen voorbereiden met de perfecte kruidenmix? Wij bevelen dan de volgende kruiden aan:

Ingrediënten voor het deeg:

  • 2½ kopjes bloem
  • ½ theelepel zout
  • ½ kopje water
  • 2 eetlepels olie

Ingrediënten voor de vulling:

  • 2 middelgrote aardappelen, gekookt en gepureerd
  • 1 kopje fijngehakte lente-ui of prei
  • ½ kopje fijngehakte verse koriander
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel zwarte peper gemalen
  • ½ theelepel zoete kerrie
  • ½ theelepel gehaktkruiden (indien je gehakt als vulling gebruikt)
  • Zout naar smaak
  • Olie om in te bakken

Bereidingswijze:

  1. Meng in een grote kom de bloem en het zout. Voeg geleidelijk water toe en kneed tot een glad en elastisch deeg. Voeg indien nodig meer water toe. Kneed het deeg ongeveer 5-7 minuten totdat het zacht en soepel is.
  2. Bedek het deeg met een vochtige doek en laat het 30 minuten rusten.
  3. Ondertussen bereiden we de vulling. In een kom meng je de gekookte en gepureerde aardappelen, fijngehakte lente-ui of prei, fijngehakte koriander, komijnpoeder, zoete kerrie, paprikapoeder, zwarte peper en zout. Meng alles goed door elkaar tot een smakelijke vulling.
  4. Verdeel het deeg in kleine balletjes ter grootte van een golfbal. Rol elk balletje uit tot een dunne cirkel van ongeveer 15 cm diameter.
  5. Plaats een eetlepel van de vulling in het midden van de deegcirkel. Vouw het deeg over de vulling heen en druk de randen goed aan om het stevig te sluiten. Je kunt de randen ook met een vork aandrukken voor een decoratief patroon.
  6. Verhit een beetje olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gevulde Bolani in de pan totdat ze goudbruin en knapperig zijn aan beide kanten. Voeg indien nodig extra olie toe tijdens het bakken.
  7. Herhaal dit proces met de rest van het deeg en de vulling.
  8. Serveer de Afghani Bolani warm. Het is heerlijk op zichzelf, maar je kunt het ook serveren met yoghurtsaus of chutney naar keuze.

Geniet van je zelfgemaakte Afghani Bolani, een perfecte snack of bijgerecht vol smaak en aroma!

Opmerking: Je kunt de vulling naar wens aanpassen door bijvoorbeeld spinazie, pompoen of gehakt toe te voegen. Experimenteer en ontdek je favoriete variaties.

Afghani Bolani

Afghani-Bolani

De waardering van dewereldkruidentuin.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 10 reviews.