Skip to main content

Bloemkool

Wilt u lekkere geroosterde bloemkool in alle soorten en vormen voorbereiden met de perfecte kruidenmix? Wij bevelen dan de volgende kruiden aan:

Geroosterde Bloemkool:

Ingrediënten:

  • 1 grote bloemkool
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel 40 kruidenmix
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1 theelepel witte peper gemalen en 1 theelepel zwarte peper gemalen
  • Verse peterselie of koriander voor garnering (optioneel)

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Was ze en dep ze droog.
  3. Meng in een kom de olijfolie, knoflookpoeder, 4o kruidenmix, kurkumapoeder, zwarte peper en zout.
  4. Doe de bloemkoolroosjes in een grote kom en giet het olie-kruidenmengsel erover. Meng goed zodat alle roosjes gelijkmatig bedekt zijn.
  5. Leg de bloemkoolroosjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Verspreid ze gelijkmatig zodat ze niet te dicht op elkaar liggen.
  6. Rooster de bloemkool in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Halverwege de baktijd kun je de roosjes omdraaien voor een gelijkmatige kleuring.
  7. Haal de geroosterde bloemkool uit de oven en laat het een paar minuten afkoelen. Garneer met verse peterselie of koriander indien gewenst.

Gekookte Bloemkool:

Ingrediënten:

  • 1 grote bloemkool
  • Water
  • Zout naar smaak
  • Optioneel: boter, bovengenoemde kruiden of saus naar keuze voor het op smaak brengen

Instructies:

  1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Was ze grondig.
  2. Vul een grote pan met water en voeg zout toe. Breng het water aan de kook.
  3. Voeg de bloemkoolroosjes toe aan het kokende water en kook ze gedurende 6-8 minuten, of tot ze zacht zijn maar nog steeds een beetje knapperig. Prik er met een vork in om de gaarheid te testen.
  4. Giet de bloemkool af en spoel het af onder koud water om het kookproces te stoppen.
  5. Serveer de gekookte bloemkool zoals gewenst. Je kunt het zo eten, besprenkelen met gesmolten boter en bestrooien met onze aanbevolen kruiden naar smaak, of een saus naar keuze toevoegen.

Je kunt bloemkool zowel geroosterd als gekookt serveren als bijgerecht of als onderdeel van een hoofdgerecht. Experimenteer met verschillende kruiden en sauzen om je eigen smaakcombinaties te creëren. Eet smakelijk!

Bloemkool geroosterd
De waardering van dewereldkruidentuin.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 10 reviews.