Skip to main content

Djudje Morg ( Perzische Saffraan Kip)

Wilt u lekkere Djudje morg (Perzische saffraan kip) in alle soorten en vormen voorbereiden met de perfecte kruidenmix? Wij bevelen dan de volgende kruiden aan:

Ingrediënten:

  • 4 kipfilets, in stukken gesneden ( 1 kilo voor 4 personen)
  • 2 grote uien, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/4 kopje olijfolie
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel gemalen koriander
  • Een snufje cayennepeper (optioneel, voor een beetje pittige karakter)
  • 1/2 kopje kippenbouillon
  • 1/4 kopje citroensap
  • Een paar strengen saffraan, geweekt in 2 eetlepels warm water
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander of peterselie voor garnering

Instructies:

  1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of braadpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte uien en knoflook toe en bak ze glazig.
  2. Voeg de stukjes kip toe aan de pan en bak ze aan alle kanten goudbruin.
  3. Voeg de kurkuma, komijn, paprikapoeder, kaneel, gemalen koriander en cayennepeper (indien gewenst) toe aan de pan. Roer goed door zodat de kip gelijkmatig bedekt is met de kruiden.
  4. Giet de kippenbouillon en het citroensap in de pan. Voeg de geweekte saffraan en het weekwater toe. Breng het geheel aan de kook.
  5. Zet het vuur lager, dek de pan af en laat de kip ongeveer 30-40 minuten sudderen tot hij gaar is en de smaken goed zijn ingetrokken. Roer af en toe.
  6. Breng de saffraankip op smaak met zout en peper. Proef en pas de kruiden aan indien nodig.
  7. Serveer de Perzische saffraankip samen met gestoomde basmatirijst, garneer met verse koriander of peterselie.

Geniet van je heerlijke Perzische saffraankip!

Djudje morg ( Perzische saffraan kip )
De waardering van dewereldkruidentuin.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 10 reviews.