Hachee
Wilt u lekkere Hachee in alle soorten en vormen voorbereiden met de perfecte kruidenmix? Wij bevelen dan de volgende kruiden aan:
Hier is een recept voor Hachee, een traditioneel Nederlands stoofgerecht met rundvlees en uien:
Ingrediënten:
- 800 gram runderstoofvlees, in blokjes gesneden (2 tot 4 personen)
- 3 grote uien, in dunne ringen gesneden
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels azijn
- 2 eetlepels bruine suiker
- 2 laurierblaadjes
- 1 theelepel kruidnagel gemalen
- 1 theelepel 40 kruidenmix (ras el hanout)
- 500 ml runderbouillon
- Zout en chilipeper (optioneel)
Instructies:
- Bestrooi het rundvlees met zout en peper en haal het door de bloem, zodat het licht bedekt is.
- Verhit de boter in een grote stoofpan op middelhoog vuur. Bak het rundvlees aan alle kanten bruin. Haal het vlees uit de pan en zet het even opzij.
- Voeg de uienringen toe aan de pan en bak ze in de achtergebleven vetten tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.
- Voeg het vlees weer toe aan de pan, samen met de azijn, bruine suiker, laurierblaadjes, kruidnagel en 40 kruidenmix. Breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de hachee ongeveer 2 tot 3 uur sudderen, of tot het vlees heerlijk mals is geworden. Roer af en toe en voeg indien nodig wat extra bouillon toe als de saus te dik dreigt te worden.
- Proef de hachee en breng het op smaak met zout en chilipeper. Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels.
- Serveer de hachee met aardappelpuree, gekookte aardappelen of aardappelkroketten, en bijvoorbeeld rode kool of rode bieten als bijgerechten.
Geniet van de heerlijke Hachee, een typisch Nederlands gerecht vol smaak!
