Djudje Morg ( Perzische Saffraan Kip)
Wilt u lekkere Djudje morg (Perzische saffraan kip) in alle soorten en vormen voorbereiden met de perfecte kruidenmix? Wij bevelen dan de volgende kruiden aan:
- Witte peper gemalen
- Kurkuma gemalen
- Zwarte peper gemalen
- Komijnpoeder
- Zoete paprika gemalen
- Saffraandraadjes klasse 1
- Kaneel gemalen
- Koriander gemalen
- Cayenne peper gemalen
Ingrediënten:
- 4 kipfilets, in stukken gesneden ( 1 kilo voor 4 personen)
- 2 grote uien, fijngehakt
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1/4 kopje olijfolie
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel gemalen koriander
- Een snufje cayennepeper (optioneel, voor een beetje pittige karakter)
- 1/2 kopje kippenbouillon
- 1/4 kopje citroensap
- Een paar strengen saffraan, geweekt in 2 eetlepels warm water
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander of peterselie voor garnering
Instructies:
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of braadpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte uien en knoflook toe en bak ze glazig.
- Voeg de stukjes kip toe aan de pan en bak ze aan alle kanten goudbruin.
- Voeg de kurkuma, komijn, paprikapoeder, kaneel, gemalen koriander en cayennepeper (indien gewenst) toe aan de pan. Roer goed door zodat de kip gelijkmatig bedekt is met de kruiden.
- Giet de kippenbouillon en het citroensap in de pan. Voeg de geweekte saffraan en het weekwater toe. Breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur lager, dek de pan af en laat de kip ongeveer 30-40 minuten sudderen tot hij gaar is en de smaken goed zijn ingetrokken. Roer af en toe.
- Breng de saffraankip op smaak met zout en peper. Proef en pas de kruiden aan indien nodig.
- Serveer de Perzische saffraankip samen met gestoomde basmatirijst, garneer met verse koriander of peterselie.
Geniet van je heerlijke Perzische saffraankip!
