Skip to main content

Dillerijst met visfilet

Wilt u lekkere Dillerijst met visfilet in alle soorten en vormen voorbereiden met de perfecte kruidenmix? Wij bevelen dan de volgende kruiden aan:

Ingrediënten:

  • 2 visfilets (bijv. zalm, kabeljauw of tilapia)
  • 1 kopje langkorrelige bamasti rijst (Charnam rijst)
  • 2 kopjes water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gedroogde dille (of 1 eetlepel verse dille, fijngehakt)
  • Sap van 1 citroen
  • 1 theelepel viskruiden
  • 1 theelepel knoflookgranulaat

Instructies:

  1. Bereid de rijst zoals je dat gewend bent. Gebruik het water en voeg eventueel zout toe naar smaak. Houd de gekookte rijst apart.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze tot hij zacht en lichtbruin is.
  3. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuutje mee.
  4. Voeg de visfilets toe aan de pan en bak ze aan elke kant ongeveer 3-4 minuten, of tot ze gaar zijn en gemakkelijk uit elkaar vallen met een vork. Besprenkel de vis tijdens het bakken met citroensap en bestrooi viskruiden, knoflookgranulaat en gedroogde dille.
  5. Haal de vis uit de pan en zet apart. Houd de vis warm door het af te dekken met aluminiumfolie.
  6. Voeg de gekookte rijst toe aan de pan met de ui en knoflook. Roer goed door zodat de rijst wordt bedekt met de smaken uit de pan. Voeg indien nodig extra olijfolie, zout en verse dille toe naar smaak.
  7. Serveer de dillerijst op borden en leg de gebakken visfilets er bovenop. Garneer met verse dille als je dat wilt.

Dillerijst met visfilet is een smakelijk gerecht op zichzelf, maar je kunt het ook serveren met een bijgerecht van bijvoorbeeld gestoomde groenten of salade. Geniet van dit heerlijke en gezonde maaltijd!

Dille rijst met vis
De waardering van dewereldkruidentuin.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 10 reviews.