Beschrijving
Zwarte kardemom is in Nederland minder bekend dan groene kardemom. Een van de redenen hiervoor is dat de zwarte variant vaak wordt gebruikt in authentieke gerechten uit landen zoals Afghanistan, India en Pakistan, wat in Nederland soms als vreemd kan worden ervaren. Zwarte kardamom heeft een wat warmer en kruidiger aroma en smaak, waardoor het vaker wordt toegepast in wat ‘zwaardere’ gerechten, zoals het kruiden van rijstgerechten zoals Pakistaanse, Indiase en Arabische biryani, Afghaanse qabooli en kabsa uit het Midden-Oosten. Vanwege de sterke smaak raden wij u dan ook aan om het met mate in uw gerechten te gebruiken.
Bekijk ook ons zwarte komijnzaad.
Ingrediënten:
zwarte kardemom, droog
Voedingswaarde per 100 gram:
Calorieën ( Kcal) | 349 kcal |
Vetten: | 6.4 g |
Waarvan verzadigde vetzuren | 3.5 g |
Koolhydraten: | 56.3 g |
Waarvan suikers | 0.0 g |
Vezels | 25.2 g |
Eiwitten | 10.6 g |
Zout | 0.0 g |
Er zijn nog geen beoordelingen.