Beschrijving
Kaneelpoeder wordt gemaakt van kaneelstokjes die vermalen worden tot kaneelpoeder. In Nederland en westerse landen wordt kaneelpoeder voornamelijk gebruikt in zoete gerechten zoals appelmoes, wentelteefjes, taart, gebak en stoofperen. Vaak wordt kaneelpoeder ook gebruikt als onderdeel van andere kruidenmengsels zoals Ras el Hanout of kerrie. Kaneel heeft een sterke en uitgesproken smaak. In oosterse landen wordt kaneel gebruikt in gerechten zoals gehaktballen, soep en ghorma’s (vleesgerechten).
Bekijk ook ons nasikruiden.
Ingrediënten:
kaneelpoeder
Voedingswaarde per 100 gram:
Calorieën ( Kcal) | 314 kcal |
Vetten: | 3.8 g |
Waarvan verzadigde vetzuren | 1.0 g |
Koolhydraten: | 55.0 g |
Waarvan suikers | 0.0 g |
Vezels | 25.0 g |
Eiwitten | 3.8 g |
Zout | 0.03 g |
Er zijn nog geen beoordelingen.