Beschrijving
Biryani is een zeer populaire rijstgerecht wat zijn oorsprong heeft in Zuid Azië, met in het bijzonder India en Pakistaan. Naast deze landen wordt biryani en alle vergelijkbare rijstgerechten gegeten in Afghanistan en alle Arabische landen, elk met hun eigen soort en bereidingswijze. Voor het samenstellen van deze biryani kruiden hebben wij gebruikt gemaakt van kruiden die zowel in de Aziatische als Midden-Oosterse keuken goed in smaak vallen. De smaak is vergelijkbaar met Ras el Hanoet of Syrische zevenkruidenmix met een wat pittig karakter. Je kan het toevoegen in rijst in combinatie met wat Indische kookboter (Ghee) en water en dit vervolgens garen. Ook zou je het kunnen toevoegen in het vlees en groenten wat als onderdeel van biryani gebruikt wordt.
Dosering: 15 gram per 500 gram biryani
Zie ook ons Syrische Koba kruiden.
Ingrediënten:
Kruidnagel, kurkuma, komijnpoeder, korianderpoeder, garam masala, paprikapoeder, kardemom, zwarte peper, rode peper.
Voedingswaarde per 100 gram:
Calorieën ( Kcal) | 352 kcal |
Vetten: | 12.32 g |
Waarvan verzadigde vetzuren | 1.36 g |
Koolhydraten: | 46.4 g |
Waarvan suikers | 2.45 g |
Vezels | 19.6 g |
Eiwitten | 11.3 g |
Zout | 0.51 g |
Er zijn nog geen beoordelingen.