Beschrijving
Venkelzaad, ook wel bekend als Fennelseed, is een smaakmaker die zijn oorsprong heeft in Azië, met name in India. Het geeft een aromatische smaak af tijdens het koken, wat ook merkbaar is wanneer je bijvoorbeeld groenten bereidt. De zaadjes komen van de venkelplant. In veel culturen staat venkelzaad bekend om zijn kalmerende werking bij maagpijn. Men kauwt dan op een paar venkelzaadjes en drinkt er thee bij. In de keuken is venkelzaad een heerlijke toevoeging aan kippen- en/of groentesoep, vlees en het kan worden gebruikt tijdens het bakken in de pan.
Zie ook ons gebroken lijnzaad.
Voedingswaardes per 100 gram:
Calorieën ( Kcal) | 359 kcal |
Vetten: | 16.2 g |
Waarvan verzadigde vetzuren | 0.0 g |
Koolhydraten: | 37.8 g |
Waarvan suikers | 27.0 g |
Vezels | 19.0 g |
Eiwitten | 17.0 g |
Zout | 0.0 g |
Er zijn nog geen beoordelingen.