Beschrijving
Golenjan is de Perzische naam die in het Westen bekend staat als Galanga wortel. Het kruid behoort tot dezelfde familie als laos en gember en heeft een vergelijkbare smaak. Het ziet er iets donkerder uit dan laoswortel. Het is veel harder en wordt droog bewaard om de geur te behouden. Net als andere galangawortels wordt de buitenkant van het kruid met een lepel gepeld, waardoor een zachtere structuur overblijft die vervolgens kan worden gebruikt in vleesgerechten en Aziatische gerechten. Hierdoor heeft het kruid een populaire plaats in de Thaise keuken.
Zie ook ons rozenblad.
Ingrediënten:
Galanga wortel
Voedingswaardes per 100 gram:
Calorieën ( Kcal) | 545 kcal |
Vetten: | 37.8 g |
Waarvan verzadigde vetzuren | 0.0 g |
Koolhydraten: | 44.2 g |
Waarvan suikers | 0.0 g |
Vezels | 0.1 g |
Eiwitten | 5.4 g |
Zout | 0.0 g |
Er zijn nog geen beoordelingen.